New Cool Collective Big Band

Dansbare wereldmix

Met hun 19-koppige Big Band verzorgen ze al jaren de opening van De Uitmarkt. Hun 20ste verjaardag vierden ze met gasten als  Fay Lovski en Dave van Raven van The Kik. Met Guus Meeuwis maakten ze het succes-album Hollandse Meesters (2014). En ze wonnen een Edison voor hun album met het Senegalese saxofoon-wonder Thierno Koite (Orchestra Boabab).

 

Keitrots is Brass'nWoods om NEW COOL COLLECTIVE BIG BAND op het eerste festival-affiche te hebben! Wereldberoemd in Nederland en verre omstreken!  De band vestigde al rond de eeuwwisseling haar reputatie met de legendarische Big Mondays. Clubavonden in Amsterdam en Rotterdam waar hun dansbare mix van soul, jazz, cumbia en Afrikaanse muziek geen ziel onberoerd liet.

IJzersterk is hun performance in het live-circuit. 'Hun'? Dat zijn de acht leden, afkomstig uit alle muziekscenes: saxofonist Benjamin Herman, drummer Joost Kroon, percussionisten Frank van Dok en Jos de Haas, pianist Willem Friede, bassist Leslie Lopez, gitarist Rory Ronde en trompettist David Rockefeller. Voor de Big Band sluiten daar nog eens elf topmuzikanten bij aan.

 

Geen idee? Luister dan alvast 'ns naar hun albums Big (1997) en Big Band Live (2007), of Pachinko (2010).

Je bent gewaarschuwd!